Rygestopkursus

Kunne du tænke dig at blive røgfri? Vidste du, at du har 5 gange større chance for at blive røgfri, hvis du deltager i et rygestopkursus end når du forsøger på egen hånd. I et rygestopkursus får du støtte til at komme gennem dit rygestop og holde fast i din beslutning om at være røgfri - det handler om, at du finder din vej til at kvitte tobakken og til et røgfrit liv.

Et rygestopkursus kan foregå individuelt eller i grupper alt efter behov.


Et gruppeforløb

Er I en gruppe medarbejdere, der har et ønske om rygestop, kan sundhedscentret tilrettelægge et forløb til jer. Det kan foregå på jeres arbejdsplads. Men det kan også foregå i Sundhedscentrets faciliteter enten i Sønderborg eller i Nordborg.

Rygestopkurset strækker sig over 6 møder, og målet er, at du bliver helt røgfri. Det handler ikke bare om at trappe ned. Nedtrapning kan være en strategi op til stoppet, men slutmålet er et stop for livet. Det skal du være indstillet på fra starten.

De to første møder handler om at planlægge stoppet, så du er rustet til at håndtere dine reaktioner den dag, du slukker din sidste cigaret. Rygestopdagen planlægges i fællesskab og ligger mellem 2. og 3. møde.

På møderne efter stopdagen koncentrerer vi os om at fastholde motivationen og komme godt og sikkert igennem stopprocessen. Fx taler vi om årsagerne til fysisk og psykisk afhængighed (det er godt at kende sin 'modstander', hvis man vil vinde), hvordan man lever godt uden de rygevaner, der ellers har fyldt så meget, håndtering af abstinenser, rygetrang og -tanker, helbredsfordele og brug af eventuel rygestopmedicin. Til sidst kommer vi ind på eventuelle vægtproblemer - og strategier ved tilbagefald.


Den rigtige støtte på det rigtige tidspunkt

Møderne er lagt, så emnerne passer til de tidspunkter i et rygestop, hvor risikoen for at falde tilbage i rygevanen er størst. På den måde kan du få den støtte, du har brug for på det rigtige tidspunkt i dit forløb. Samtidig kan du og dine holdkammerater hjælpe hinanden med at holde fast - også selv om I er forskellige og har forskellige rygevaner. Jo flere erfaringer, desto bedre!


Betalt rygestopmedicin

Lige nu har du mulighed for at få betalt rygestopmedicin eller nikotinsubstitution i op til otte uger, hvis du er over 18år og ryger mere end 15 cigaretter (eller tobak svarende hertil). Du skal være bosat i enten Sønderborg, Aabenraa, Haderslev eller Tønder kommune.


Tilmelding

Vil du vide mere om Sønderborg Kommunes gratis rygestopkursus, kan du kontakte sundhedscentret.

Sundhedsfaglig medarbejder:
Telefon:  88 72 41 81
Telefontid: mandag-fredag kl. 08.00-09.00
E-mail: rygestop@sonderborg.dk

Sekretariat:
Telefon: 88 72 41 82
Telefontid: mandag-fredag kl. 08.00-15.00
E-mail: sundhedscentret@sonderborg.dkVidste du...
.. at rygere har større sandsynlighed for at blive ramt af en lang række sygdomme. F.eks. kræft, blodpropper og lunge-sygdomme.
Afstemning

Bruger du din cykel hver dag?

Ja 26 %
Nogle gange 19 %
Nej 55 %

Du skal logge på for at kunne stemme.